Протеинова диета

»
»
»

Какво представлява протеиновата диета?

Протеиновата диета основно означава, протеинов прием във всяко едно от храненията. Тя може да се  използва за покачване на чиста мускулна маса или за премахване на ненужните килограми, като запазвате обема на мускулите. За да бъде успешна една протеинова диета е много важно каква храна, какво количество, колко често, и по кое време вие ще приемате. Другият важен момент е тренировката. За да бъдат постигнати желаните от вас резултати чрез хранителният режим е добре, той да бъде добре съчетан с тренировъчен режим и режим на възстановяване. Ето един примерен режим който ще ви помогне да покачите чиста мускулна маса. 

Закуска : омлет от яйца съдържащ 8 белтъка и парченце обезсолено сирене, чаша портокалов сок (фреш) и филя хляб. Хранителна стойност : 38 гр протеин, 80 гр въглехидрат, 2 гр мазнина.

Обяд : телешка пържола със 100 гр варен ориз. Хранителна стойност : 51 гр протеин, 60 гр въглехидрат, 12 гр мазнина.

Вечеря : 250 гр бяла риба, рибно филе или риба тон, 1 варен картоф и зелена салата. Хранителна стойност : 47 гр протеин, 50 гр въглехидрат и 20 гр мазнина.

По време на диетата не трябва да консумирате : сладки неща, вафли, пасти, торти, бисквити, конфитюр и други подобни. Никакви тестени изделия от рода на пица, баница, всички видове закуски. Никакви макарони, паста, спагети, равиоли и други такива.

Забележка : месата се консумират варени, печени или на скара.Яйцата трябва да са варени или на омлет. Салатите могат да се овкусят с малко лимонов сок, зехтин, но съвсем пестеливо без никаква сол и други подправки.

Дозата протеин за мъже е 3 гр. на килограм телесно тегло, тоест 90 кг. мъж трябва да приеме 270 гр. протеин  на ден. За жени дозата е около 2,5 гр. на килограм телесно тегло, което ще рече, че жена тежаща 60 кг. трябва да приеме 150 гр. протеин на ден.

По време на протеиновата диета е добре да консумирате колкото се може по-голямо количество вода. Тъй като приема на вода ще помогне за по бързото разграждане на подкожните мазнини и ще запази вашето тяло от дехидратация (обезводняване).

sportnistimulanti.net може да изготви на всеки клиент индивидуална програма, хранителен режим, тренировъчна схема, стероиден цикъл.

  


ЗА КОНТАКТИ: 0885335057


ЗАПИТВАНЕ
Име:

Моля, въведете име
Е-мейл или телефон:

Моля, въведете е-мейл или телефон
Съобщение:

Моля, въведете текст

Въведете кода от картинката

Въведеният код е грешен


ЗАПИТВАНЕ
Име:

Моля, въведете име
Е-мейл или телефон:

Моля, въведете е-мейл или телефон
Съобщение:

Моля, въведете текст

Въведете кода от картинката

Въведеният код е грешен