Задължителни храни - изчистена физика и здравословен начин на живот

»
»

Без значение от целта ви - изчистена физика или здравословен начин на живот - това са задължителните храни.

Яйца : може да консумирате яйцата цели, без да се притеснявате от твърдението, че жълтъка съдържа холестерол. От всяко голямо яйце получавате 6-7 грама протеин. Освен това жълтъкът съдържа  9 важни аминокиселини. 

Бадеми : шепа бадеми засищат глада. Проучвания твърдят, че консумацията на 45 грама ядки понижава вредния холестерол и риска от сърдечносъдови болести. 

Овесени ядки : най-добрият избор на въглехидрати. Овесените ядки дават необходимата енергия за сутрешна тренировка. Опитайте комбинацията от овесени ядки с канела. 

Мултивитамини : мултивитамините са източник на всички ключови вещества, които по някакъв начин  могат да липсват от хранителния ви режим.

Рибно масло : рибното масло подобрява всички аспекти на сърдечносъдовата система - кръвното налягане, понижава риска от инфаркт. Рибното масло понижава възпалителните процеси.

Краставици : краставиците може да консумирате в неограничени количества. Те съдържат много вода и лесно засищат глада. Освен това са богати на антиоксиданти, които помагат за неутрализиране на токсините в тялото.

Чесън / Лимон и Черен пипер на прах : чесънът е антиоксидант предотвратяващ възникването на проблеми със сърцето. Подправка от кора на лимон смесена с черен пипер е идеална за овкусяване на риба или пиле, но освен това съдържа и много антиоксиданти. 

Пилешки гърди : най-консумираното месо от културистите - богато на протеин, с ниско съдържание на мазнини и лесно за приготвяне. Консумацията на пилешко месо повишава концентрацията на карнозин, който от своя страна подобрява тренировките. 

Аспержи : невероятен източник на витамини от В групата, богат на фибри, които спомагат за подобряване на чревната флора.

Банани : а това е една от най-добрите храни за възстановяване от тренировка. Всеки банан съдържа 400 милиграма калий и 4 грама фибри.

Риба : тилапия, треска, сьомга - богати на протеин риби. Тилапията не се нуждае от особено приготовление - изстискайте половин лимон, подправете с черен пипер и пригответе на фурна за 30 минути при температура 375 градуса.

Броколи : зеленчук, богат на фибри, без излишни въглехидрати. Броколите съдържат сулфорафан, който блокира ензимите, които причиняват разпадане на ставите. 

Телешко месо : ако се придържате към чистото от мазнини месо, няма причина да избягвате телешкото - богато на желязо, цинк, наситени мазнини. 

 


ЗА КОНТАКТИ: 0885335057


ЗАПИТВАНЕ
Име:

Моля, въведете име
Е-мейл или телефон:

Моля, въведете е-мейл или телефон
Съобщение:

Моля, въведете текст

Въведете кода от картинката

Въведеният код е грешен


ЗАПИТВАНЕ
Име:

Моля, въведете име
Е-мейл или телефон:

Моля, въведете е-мейл или телефон
Съобщение:

Моля, въведете текст

Въведете кода от картинката

Въведеният код е грешен