Силово обръщане и клек - изчистете тялото си от излишните мазнини

»
»

Изградете функционална сила и изчистете тялото си от излишни мазнини с това упражнение

Силовото обръщане и клек с обръщане са две функционални движения, които ще ви помогнат да повишите силата си и да изчистите тялото си от излишните мазнини. Обръщанията се използват от атлетите тъй като изискват експлозивна сила и бързина при изпълнението си. Когато усъвършенствате правилната техника на изпълнение и добавите упражненията към тренировъчната си програма ще започнете да жънете успехи в покачване на силата си. Обръщанията натоварват почти всеки мускул в тялото - глутеуси, квадрицепс, задно бедро, гръб, рамена, ръце и естествено - мускулите на ядрото. Поради тази причина това упражнение е много подходящо за включване в широк обхват на тренировъчни програми. Можете да включите обръщания в деня за тренировка за гръб и бицепс или за метаболитно кондиционни тренировки. Обръщанията са невероятни бенчмарк движения. За да усъвършенствате обръщанията е необходимо да отделите достатъчно време и търпение, след което резултатите сами ще започнат да идват.

Изпълнение : 

1. На стойка за мъртва тяга оставете щанга, заредена с тежести. Приближете се към лоста с крака разтворени на ширината на рамената, стегнете коремната преса, разтворете лопатките на гърба и го изправете. 

2. Избутайте бедрата назад, за да се наведете. 

3. Вдигнете лоста от пода както при мъртва тяга. Когато лоста подмине колената ви експлозивно се изправете. 

4. Силата, идваща от бедрата ви спомага за издигане на лоста, докато ръцете ви само начертават траекторията, по която вдигате лоста.

5. Когато лоста достигне крайна горна точка, обърнете хвата си така че лактите ви да сочат напред, след което приклекнете, за да положите лоста върху рамената си. Ако това движение ви се струва непосилно може да опитате да изпълните преден клек с щанга.

Упражнение : Силово упражнение 5 серии по 3 повторения ;   


ЗА КОНТАКТИ: 0885335057


ЗАПИТВАНЕ
Име:

Моля, въведете име
Е-мейл или телефон:

Моля, въведете е-мейл или телефон
Съобщение:

Моля, въведете текст

Въведете кода от картинката

Въведеният код е грешен


ЗАПИТВАНЕ
Име:

Моля, въведете име
Е-мейл или телефон:

Моля, въведете е-мейл или телефон
Съобщение:

Моля, въведете текст

Въведете кода от картинката

Въведеният код е грешен