Как да накарате тялото си да гори мазнини

»
»

Спортът играе главна роля тъй като ускорява метаболизма. Ако желаете да свалите излишните килограми трябва да тренирате в така наречената аеробна зона, в която се горят мазнините. Ако изберете по-висок интензитет, тялото няма да може да използва мазнините за енергия и ще започне да използва захарите. Ако пък предпочетете прекалено нисък интензитет няма да постигнете ефекта на горене на мазнини.

Как да разберете  аеробната и зона? - Получава се от максималния сърдечен ритъм - броя удари на сърцето в минута по време на тежко натоварване, но не е необходимо с точност да го изчислявате. Необходимо е само да използвате следната формула - от константата 220 да извадите годините си или ако сте на 35 години, макималния сърдечен ритъм е 185 удара в минута.

Как се горят мазнините? - Първо тялото трябва да освободи мазнините от резервите и чрез кръвния поток да ги достави до мускулите, където да бъдат изгорени. Истина е, че колкото повече (изразени,оформени) мускули имате, толкова повече мазнини ще изгорите. Това е причината да тренирате, когато оформяте фигурата си. Тялото започва да изпраща мазнини към мускулите чак след половин час натоварване в аеробната зона.

Каква храна да консумирате? - От голямо значение е и хранителния режим. Протеините играят главна роля в борбата срещу килограмите, те са незаменими вещества, които поддържат мускулната маса, което пък спомага за ускоряване обмяната на веществата и по-ефективно горене на мазнините. Важно е да се отбележи, че мускулите горят енергия дори когато не се натоварват. За това е добре да повишите приема на качествен протеин, както от естествени източници, така и под формата на хранителни добавки.

Когато целите загуба на излишни килограми не трябва да гладувате. В такъв случай тялото ще премине в режим на пестене на енергия, което забавя метаболизма и лишава мускулите от енергия. Това е така, тъй като мускулите черпят много енергия за функционирането си, от която тялото и жизненоважните органи се нуждаят. Постепенно тялото разбива мускулите, превръщайки ги в енергия. Това е естествената защита на тялото срещу глада, за това го избягвайте!

Вместо да понижавате консумацията на храна се опитайте да повишите енергията, която изразходвате. Когато тренирате с цел да намалите телесното си тегло, не забравяйте да приемате повече течности през целия ден, не само по време на тренировка. Тялото се състои от 70% вода, за това честия прием на течности подпомага правилното функциониране на цялото тяло. Важно е да имате предвид, че мъжете и жените имат нужда от различно количество енергия.

Избягвайте мазнини и пържени храни в реторантите. Прекалено мазните храни затрудняват организма, а излишната енергия се съхранява под формата на мастни резерви. Изберете плод и зеленчук, тъй като съдържат фибри. Изберете ястия с риба.


ЗА КОНТАКТИ: 0885335057


ЗАПИТВАНЕ
Име:

Моля, въведете име
Е-мейл или телефон:

Моля, въведете е-мейл или телефон
Съобщение:

Моля, въведете текст

Въведете кода от картинката

Въведеният код е грешен


ЗАПИТВАНЕ
Име:

Моля, въведете име
Е-мейл или телефон:

Моля, въведете е-мейл или телефон
Съобщение:

Моля, въведете текст

Въведете кода от картинката

Въведеният код е грешен