Лечение

»
»
»

Диагноза Гинекомастия се поставя единствено от лекар специалист след преглед и назначени изследвания на хормони тестостерон, LH, estradiol, dehydroepiandosterone, TSH, Ft4.
В съвсем леките форми на Гинекомастия лечението се свежда до упражнения и отслабване. Но при развито заболяване вариантите за лечение са два: а медикаментозно и оперативно.
Оперативно лечение се прилага когато в дългосрочен период Гинекомастята не се повлиява от медикаменти. При хирургичната интервенция се отстравянат мазнини и тъкан от млечните жлези, и ако е нобохидом излишна кожа. Целта на оперативнат намеса е да се постигне по-добър външен вид, като мъжките гърди станат по-плоски, стегнати и придобият характерния контур. Самата операция подобрява физическото, емоционалното и психическото здраве.
Медикаментозното лечение зависи от вида и степента на развитие на Гинекомастията. Медикаментите, които най-често се изплозват са:
Витекс – т.нар. Аврамово дърво. Това е билка, която инхибира производството на пролактин, предизвикано от повишени нива на естроген или специфични хормони. За съжаление Витекс е ефективен при много малък процент хора.

Нолвадекс – тамоксифен цитрат. Този препарат се свързва с естрогенните рецептори в тялото  като по този начин пречи на естрогена да се свърже с тези рецептори. В качестото си на псевдоестроген, Нолвадекс може да спре гинекомастия в ранен стадий.

4-хидрокси-андростендион - в Европа е известен като Формастен. Формастен дава добри резулати, защото действа като принуждава ароматазния ензим да се “самоунищожи. За него е необходима рецепта от лекар. Ако по някава причина това е невъзможно, тогава е по-добре да потърсите друг антиестроген като Rebound XT.

Ликвидекс и Фемара (летрозол) – Това са два нестероидни инхибитора на ароматизацията. Леквидекс и Фемара са изключително ефективни дори в доза от 0,5 до 1-2 мг дневно,  но за сметка на това са много скъпи.

Йохимбин – това е чист алкалоид от африканското дърво йохимбе. Чрез термогенен ефект своя  Йохимбин действа срещу задържането на мазнини и вода в районите около зърната. Той се използва и като средство за отслабване в комбинация  с диета и кардио.

Ацетил-Л-Карнитин – вид хранителна добавка за отслабване, известна в световен мащаб.


ЗА КОНТАКТИ: 0885335057


ЗАПИТВАНЕ
Име:

Моля, въведете име
Е-мейл или телефон:

Моля, въведете е-мейл или телефон
Съобщение:

Моля, въведете текст

Въведете кода от картинката

Въведеният код е грешен


ЗАПИТВАНЕ
Име:

Моля, въведете име
Е-мейл или телефон:

Моля, въведете е-мейл или телефон
Съобщение:

Моля, въведете текст

Въведете кода от картинката

Въведеният код е грешен